1e week bij Reptile Village - Reisverslag uit Kilkenny, Ierland van Celeste Essing - WaarBenJij.nu 1e week bij Reptile Village - Reisverslag uit Kilkenny, Ierland van Celeste Essing - WaarBenJij.nu

1e week bij Reptile Village

Door: celeste

Blijf op de hoogte en volg Celeste

28 Januari 2014 | Ierland, Kilkenny

Reptille Village conservation zoo

Week 1

17-01-2014

Vrijdag de 17e was het dan zover. Eindelijk gaan we naar Ierland. ´s Ochtends om 7 uur stonden Emiel en ik al klaar omdat Lars toen aankwam. Nienke bleef de dag daarvoor al slapen. Na een heel gedoe hadden we eindelijk de auto ingepakt en ook dicht gekregen. Na afscheid te hebben genomen van iedereen zaten we dan ook rijklaar in de auto opweg naar Cherbourg in Frankrijk ongeveer 700 kilometer verderop. In de auto heb ik vooral geslapen en gelezen. ´s Avonds rond een uur of 6 kwamen we dan eindelijk aan. Toen hebben we in een klein restaurantje/cafe wat gegeten en gedronken. Om 8 uur stonden we in de rij om de boot op te gaan. Op de boot hebben we rondgelopen en een spelletje gespeeld en om 11 uur zijn we naar bed gegaan.

18-01-2014

De volgende morgen kwamen we om 12 uur aan in Rosslare na een bootreis van 17 uur. We moesten nog anderhalf uur rijden en toen waren we eindelijk bij ons huisje. Maar we konden ons huis niet in. Dus zijn we maar naar de pub naast ons gegaan en hebben we daar gevraagd of zij iemand konden bellen zodat we ons huis in konden. Wat bleek dus, de broer van de vrouw met wie wij de hele tijd contact hadden woont tegen over ons en heeft ons de sleutel gegeven. Dus konden we de auto uitpakken en alle spullen binnen neerzetten en we moesten nog ruim een uur wachten tot Sabrina (de vrouw met wie we contact hadden) kwam. Dus zijn we naar het winkeltje tegenover ons gegaan en vast wat spullen ingeslagen. Nadat we alles hadden besproken en het contract hadden getekend hebben we een aantal huishoudelijke dingen geregeld want alles wat zo’n beetje kapot in dat huis. De douche werkte niet en de kraan was stuk. De wc beneden was verstopt en we hadden geen strijkijzer en een halve strijkplank. Er stond schimmel in de kastjes, de oven en de koelkast/vriezer. Dus werd er afgesproken dat er op dinsdag een schoonmaker kwam. Daarna zijn we naar Kilkenny gegaan en hebben we de rest van de boodschappen ingeslagen. Als avondeten hebben we wat gehaald. Tegenover ons zit een afhaal bar met hamburgers en döner. Daarna hebben we nog een spelletje gespeeld en zijn we naar bed gegaan.

19-01-2014

Zondag was ik al vroeg wakker want mijn ouders moesten om kwart over 6 al weg om de boot te halen. Dus nadat ik hun een goed afscheid heb gegeven zijn we met zijn allen rond een uur 8 beneden gekomen en hebben we alle afwas gedaan. En op de tafel neergezet die we zelf hadden schoongemaakt zodat de schoonmaker de kastjes ook fatsoenlijk kan schoonmaken. En we hebben de koelkast en de diepvries ook helemaal schoongemaakt zodat in ieder geval onze boodschappen koud stonden. Daar zijn we ruim 3 uur mee bezig geweest. Rond 2 uur ’s middags zijn we naar reptile village gegaan om onszelf even voor te stellen. Ook om te kijken waar we aan toe zijn en hoelaat we maandag daar moesten zijn. Het was kleiner dan we verwacht hadden. Maar heel mooi. De mensen daar zijn ook echt heel aardig. Toen we terug kwamen hebben we met zijn allen een film gekeken en lekker gekookt.

20-01-2014

De eerste dag van stage. We hoeven pas om 10 uur te beginnen (Nederlandse tijd 11 uur). Vandaag was niet echt een hele leuke dag. Het was vooral overal achter aan lopen en we kregen veel dingen uitgelegd. Maar het eerste wat we moesten doen was buiten een nat en zompig grasveld gras plukken. We geven een aantal dieren gras als eten en het gras was op dus mochten wij als nieuwe stagiaires gelijk al gras gaan plukken. Na een uur plukken hadden we 3 zakken vol en waren mijn handen en voeten redelijk bevroren. Toen we terug kwamen werd ons de vegetariër ronde uitgelegd. Dit is vooral de oude voerbakken eruit halen en nieuwe groente en fruit snijden om er in te doen. En een aantal waterbakken schoonmaken. Dit is een taak was elke morgen moet gebeuren. Bij Reptile village hebben ze een programma en een ipad waarmee we werken. Elk dier heeft een eigen code en die scannen we met de ipad en zo kunnen we alles zien van dat dier en heel veel dingen toevoegen. We hebben 5 gedeeltes en elk gedeelte heeft een letter. (a,b,c,d,e) dit is gewoon willekeurig gedaan. Maar dit programma wat we gebruiken is redelijk nieuw en wij moesten controleren of elk dier in het goede hok zat en dat ook overeen kwam met wat in de ipad staat. Nadat dat gedaan was hebben we een lijst gemaakt voor James (de baas) met dingen die niet goed waren. Halverwege kwam James naar ons toe en zei dat hij de giftige slangen ging voeren en als we wouden dat wij konden kijken. Wat echt supergaaf was. Toen we klaar waren met alle dingen controleren hadden we als laatste taak gekregen dat we 3 schildpad eieren moesten controleren. 3 van de 6 waren al uitgekomen en het duurde erg lang voor dat deze eieren uitkwamen. Dus moesten wij ze openmaken en kijken of de schildpadjes nog leefden. 2 van de 3 eieren waren niet bevrucht en 1 daarvan zat wel een schildpadje in maar was niet goed ontwikkeld. Dus die eieren konden allemaal weg. Toen was het 6 uur en mochten we naar huis.

21-01-2014

Zoals we elke morgen moeten doen begonnen we met de vegetariër ronde. Toen we alle dieren hadden gevoerd die we moesten voeren hebben de waterplaatsen van de groene leguanen schoongemaakt. 1 heeft een putje en de andere moeten we leegmaken met een waterstofzuiger. We gebruiken een middel dat safe 4 heet. Dat is een antibacterieel middel. De hygiëne is trouwens top hier. Nadat die waterplaatsen leeg waren moesten die schoon schrobben met safe 4. Daarna spoel je het schoon en vul je het weer met een tuinslang. Tijdens het schoonmaken kwamen we tot de ontdekking dat een van de groene leguanen (we hebben er 5) een dikke teen en dat er een splinter in zat. Nadat we allemaal spullen hadden klaargemaakt om die splinter er uit te halen mochten we kijken hoe een van de vaste verzorgers dat deed. De splinter bleek iets te zijn wat op een plastic stokje leek en zat er ruim een centimeter in. We hebben de wond helemaal schoongemaakt en het beestje weer neergezet op zijn tak. Daarna hebben we het hok van de marine toads schoongemaakt (hele grote padden). Er stond nog een leeg terrarium wat voor ons bedoeld was om opnieuw op te bouwen. Dat terrarium hebben we leeg gehaald en helemaal schoongemaakt. Als laatste klusje op de dag werden er 3 dieren gevoerd. De watervaraan (CJ), de neushoornleguaan (Jared) en een kaaiman varaan. Dat was wel echt leuk om te zien.

22-01-2014

Voor vandaag wordt het een kort verhaal. We hebben in het begin weer de vegetariërs gevoerd en het hokje van de wandelende takken verschoont. Verder zijn we de hele dag bezig geweest met het maken van cement en het maken van de wanden van het terrarium. Alles zit nu vol met cement en is nu waterdicht dus het zou nog een jaar of 20 mee moeten gaan. Tussendoor hebben we als afleiding een waterhol van boa constrictors gevuld. Dat gat heeft de neiging om leeg te lopen. De sluiting van de afvoer werkt niet helemaal meer dus die zullen we nog wel veel vaker moeten gaan vullen. Verder hebben we de hele dag gewerkt aan het terrarium. Om half 6 waren we klaar en omdat we zo hard gewerkt hadden mochten we een half uurtje eerder gaan.

23-01-2013

Zoals gewoonlijk hebben we eerst de vegetariër ronde gedaan. Daarna hebben we een kantoorklusje gekregen. Elk dier heeft een naamplaatje. Maar sommige plaatjes zijn al zo oud dat ze vervangen moeten worden en sommige dieren zijn vrij nieuw en hebben niet eens een plaatje. Dus we hebben van 10 dieren foto’s gemaakt en herkenbare kenmerken opgezocht die we vermelden op de kaartjes. Vooral het fatsoenlijk foto’s maken van beesten die graag terug rennen tussen hun stenen als ze op de foto moeten was niet makkelijk en heeft best lang geduurd. Dit vond ik best een leuke opdracht omdat we redelijk hands on met de dieren mochten werken en je ze goed moet bekijken voor herkenbare punten. Zo leer je ook weer nieuwe dingen over die dieren en aangezien ik er 20 weken mee ga werken is het wel handig als je weet welke gekko bij welk plaatje hoort. En ik mocht lekker creatief bezig zijn en de kaartjes maken. Aan het einde hadden we nog een half uurtje over en heb ik nog een paar dingen uitgeknipt en gelamineerd. En mochten we iets voor 6 gaan.

24-01-2014

Alweer de laatste dag van de week. Vandaag was absoluut de leukste dag van de week. Als eerste hebben we de vegetariërs gevoerd. Daarna hebben we de waterholen van CJ en Jared schoongemaakt. Dat proberen we zo vaak mogelijk te doen omdat het niet echt representatief is als er een bult poep in het water ligt. Daarna heb ik het terrarium geschilderd met grijze verf zodat het wat weg heeft van rotsen. Ik was halverwege en toen hadden we pauze. We hebben een uur pauze wat eigenlijk net iets te lang en beter in 2 pauzes over de dag kan worden verspreid. Toen ik net weer wou beginnen met schilderen heeft James een ander meisje wat hier voor school 2 weken werkervaring doet het af laten maken. We mochten met een verzorger mee en kijken welke dieren allemaal krekels krijgen. We mochten de krekels ook zelf voeren en de dieren er ook wel voor laten werken. Dat vond ik zeker wel het leukste van allemaal. En je bent daar nog echt heel lang mee bezig omdat heel veel dieren veel krekels krijgen en je zo er ook voor moet laten werken neemt dat veel tijd in beslag. Nadat ze de krekels hadden gegeten moest je hun code scannen en invoeren of ze wel of niet hebben gegeten en hoeveel ze hebben gehad. In een aparte ruimte die niet voor publiek is staan ook een aantal baby dieren. En het is echt ontzettent schattig om te zien hoe fanatiek zo’n klein diertje is om zon krekel te vangen. Nadat we alle krekels hadden gedaan en alles in de ipad hebben gezet was het al bijna 6 uur en mochten we gaan.

25-01-2014

We hebben eindelijk ons eerste weekend. Vandaag zijn we naar de stad geweest om weer boodschappen te doen en algemene spullen in te slaan zoals prullenbakken, een waterkoker en bestek. Want we hebben van elk soort bestek maar 3 exemplaren. James heeft ons om 12 uur naar de stad gebracht en ons rondgereden en verteld waar alles is en hoe het werkt. Nadat we alle spullen hadden ingeslagen zijn we maar met een taxi teruggegaan. Omdat de plaats waar wij zitten (gowran) echt een gehucht is gaan er maar 2 bussen per dag 1 om 12 uur vanuit ilkenny naar gowran en een om 6 uur. Rond 3 uur waren we klaar en hebben we dus maar een taxi naar huis genomen omdat we niet zoveel zin hadden om nog 3 uur in de regen in de stad met volle handen te wachten. Daarna hebben we de serie arrow verder gekeken (wat een verslaving is geworden onderhand). Rond een uur of 11 zijn we naar bed gegaan.

26-01-2014

We hebben besloten dat een vandaag een heerlijk luie dag wordt. Ik heb de was gedaan en samen met de lars de afwas en een deel van het huis schoongemaakt. De rest van de dag hebben we voornamelijk arrow gekeken. En ik heb mijn boek uitgelezen en ben begonnen aan een nieuwe. We hebben die avond heerlijk kippenpootjes gegeten en niks gedaan. Helaas was deze dag al weer akelig snel voorbij en ben ik rond 11 uur naar bed gegaan en heb de wekker voor maandag maar weer gezet.

• 28 Januari 2014 - 10:41

Sylvia:

Ha Celeste je bent weer enorm actief heel leuk om te lezen.
    Maar ik vind de dieren leuk om te zien maar ben er bang voor.
    Is het bij jullie koud?
    Hier is het kwakkel weer.
    Is het een leuke plaats waar je zit
    Hoor vam
    N je gr. Sylvia

• 28 Januari 2014 - 10:42

Sylvia:

Ha Celeste je bent weer enorm actief heel leuk om te lezen.
    Maar ik vind de dieren leuk om te zien maar ben er bang voor.
    Is het bij jullie koud?
    Hier is het kwakkel weer.
    Is het een leuke plaats waar je zit
    Hoor vam
    N je gr. Sylvia

• 28 Januari 2014 - 15:27

Marcel:

wat un knooierieje .
    moar un mooie umgeving.
    moet je ook nog gif aftappen.
    Doe je best
    Gr Marcel

• 02 Februari 2014 - 18:43

Agaath Kooi:

Hoi Celeste,

Wat een uitgebreid verslag. Pas maar op met die hamburgertent tegenover jullie ;-) dat is een grote verleiding! Wat super dat je ouders jullie weggebracht hebben. Een hele onderneming mar dan hebben ze wel direct een beeld bij hoe jullie daar het komende half jaar bivakkeren. Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt. Hoeveel verschillende soorten reptielen zitten er nu in deze Zoo? Ik hoop echt dat dit bedrijf voldoende uitdagende klussen voor jullie heeft om het een half jaar vol te houden. Geniet ervan en doe de groeten aan Lars en Nienke.

Groet, Agaath

• 02 Februari 2014 - 23:15

Celeste Essing:

hee,

Het is hier echt prut weer het regent bijna alleen maar.
    het plaatsje zelf is niet zoveel aan je zou het kunnen vergelijken met bekveld alleen dan iets meer winkels.
    en we mogen niet met de gifslangen werken wat ik wel jammer vind maar ook wel verstandig is.
    verder is het echt een super leuke stage en ik heb zo uit mijn hoofd even uitgerekend we hebben 127 dieren inclusief een aantal amfibiën. tot nu toe heb ik het echt nog heel erg naar mijn zin!

• 03 Februari 2014 - 08:19

Ruud:

Lieve Celeste,

Kennen ze geen februari in Ierland? Je berichtgeving loopt tot en met 26 januari .
    Veel plezier ,

Ruud